Saskia van Splunter

Ieder kan iets

Dat is de visie van Saskia. De doelgroepen waarmee ze werkt, zijn over het algemeen mensen met een (grote) afstand tot de arbeidsmarkt, vanuit Wajong, WIA, Ziektewet en WWB. Hier liggen haar hart en passie: “Ik ga uit van gelijkwaardigheid. Iedereen verdient één of meerdere kansen om aan het werk te komen en te blijven. In mijn rol als coach help ik je daarbij graag een stap verder. Dat doe ik door je te ondersteunen bij het formuleren en behalen van doelen. Concrete resultaten, daar ga ik voor. Wanneer jij op de goede plek zit – of dat nou is in werk of op weg naar werk – en met plezier op gelijkwaardige manier deelneemt aan de samenleving, dan is het traject voor mij geslaagd.”

Oprecht en eerlijk

Saskia is toegankelijk, warm, rustig, met veel energie en humor. Ze is bovendien vakvolwassen en transparant: “Afspraak is afspraak. Je zegt wat je doet en je doet wat je zegt”. Door goed naar kandidaten te luisteren, realistische en haalbare stappen te zetten en werkgevers eerlijk en overtuigend voor te lichten over hun kwaliteiten, slaagt ze erin een goede match te maken en kandidaten voor langere tijd op de juiste werkplek aan het werk te krijgen. Ook naar de kandidaat toe is ze realistisch en eerlijk: “Mijn inzicht in jouw achtergrond neem ik mee in hoe ik je begeleid. Daarom ga ik uitgebreid met je in gesprek om te ontdekken wie jij bent. Daarbij spiegel ik je en ben direct en open over wat ik zie en hoor. Dat betekent eerlijke feedback waarmee je echt iets kunt. Jij trekt je eigen conclusies, waarbij ik je ondersteun.”

Het leukste van haar werk vindt ze het één-op-één met mensen bezig zijn. Deze oprechte interesse in de ander, is niet onopgemerkt gebleven. In 2008 werd Saskia door Boaborea verkozen tot consulent van het jaar. Zowel opdrachtgevers, de doelgroep als de jury dichtten haar de volgende eigenschappen toe: “Wij zijn onder de indruk van haar inzet die gigantisch is. Ze heeft overtuigingskracht en geduld. Ze heeft naast overtuiging, vakkennis en rust en is in staat om een traject tijdig bij te stellen als dat nodig is. Ze heeft het vermogen tot improviseren, zonder daarbij gefrustreerd te raken. Saskia is zeer positief, zij gaat uit van de mogelijkheden van de kandidaat en is, indien nodig, zeer stevig sturend. Ze is direct, eerlijk over de mogelijkheden en de onmogelijkheden en legt de lat steeds iets hoger voor de kandidaat”.

Kunnen we je helpen?

Saskia van Splunter

Kunnen we je helpen?

Maak kennis met onze andere ChangeCreators

Kunnen we je helpen?