ChangeCreators heeft ruime ervaring in het uitvoeren van re-integratietrajecten. Hierin gaan we samen met jou aan de slag om ervoor te zorgen dat jij weer aan het werk gaat.
Als re-integratiebureau helpen we je bij het vinden van een andere baan bij een nieuwe werkgever, of bij het – in het geval van ziekte – weer oppakken van je huidige of een andere baan bij je huidige werkgever. Bij ons sta jij centraal. Wij ondersteunen je dusdanig dat jij straks (weer) je capaciteiten weet te herkennen, deze te ontwikkelen en in te zetten, zodat je optimaal tot je recht komt.
Om goed te kunnen re-integreren, is het nodig dat jij je vaardigheden en mogelijkheden duidelijk in beeld hebt. Daarom gaan we samen met jou aan de slag om een antwoord te vinden op ‘wie ben ik’ en ‘wat kan ik’. Dat brengt ons naar de kern van wat jij nodig hebt om lekker in je werk te zitten en de volgende stap te kunnen doen, op weg naar iets dat past. Uiteraard ondersteunen we je tijdens de re-integratie waar nodig, om zo de kans te vergroten dat jij succesvol re-integreert in een passende baan.
Wij werken in opdracht van zowel werkgevers als het UWV. Jij kunt via je werkgever bij ons een loopbaanscan, loopbaanbegeleiding, coaching, outplacement, jobcoaching of een spoor 2 traject voor re-integratie bij ziekte doen. Via het UWV gaat het om een ‘werkfit’ of een ‘naar werk’ re-integratietraject.
In samenwerking met een professioneel netwerk van re-integratieconsulenten, psychologen, loopbaanadviseurs, (job)coaches en trainers zorgen wij ervoor dat jij weer verder kan.
ChangeCreators werkt onder andere in de regio Rotterdam. Je kunt hier bij ons terecht als je woont in Rotterdam zelf, maar ook als je bijvoorbeeld woont in Alphen aan den Rijn, Dordrecht of Spijkenisse of een andere gemeente in de omgeving van Rotterdam.
We komen het liefst bij je thuis, in je eigen omgeving. Je bent uiteraard ook welkom op ons kantoor in Hilversum aan de Koninginneweg. Dat is niet ver van het station, dus uitstekend bereikbaar met het openbaar vervoer.
Wil je met ons van gedachten wisselen over je re-integratietraject? Bel of mail gerust.
035 – 6215932
Stuur ons een e-mail
Wij inspireren je om te ontdekken wie je bent, waar je voor staat en wat je nodig hebt om lekker in je werk te staan. In onze re-integratietrajecten helpen we je de voorwaarden te creëren, die nodig zijn om goed te functioneren en een nieuwe, passende werkplek te vinden.
Als je langer ziek bent van je werk, beoordeelt de casemanager en/of je leidinggevende voordat je 6 weken ziek bent of er sprake is van dreigend langdurig ziekteverzuim. Meestal heb je de bedrijfsarts hiervoor al bezocht. Zijn advies komt terecht in de probleemanalyse. De casemanager maakt samen met jou op basis hiervan het plan van aanpak. Hierin staan de afspraken over jouw re-integratie.
Als uit de probleemanalyse blijkt dat er een goede kans bestaat dat je lang ziek zult zijn, wordt er een re-integratietraject ingezet. In eerste instantie gaat het om re-integratie op de huidige werkplek. Na het eerste ziektejaar volgt er een arbeidsdeskundig onderzoek. Hierin kan een re-integratietraject naar een andere werkgever genoemd worden. Naast de interne re-integratie ga je dan ook naar werk kijken buiten de huidige organisatie. Hiervoor wordt meestal een extern bureau ingehuurd.
Let op: een re-integratietraject is niet vrijblijvend. Hieraan zijn vanuit de Wet Verbetering Poortwachter rechten en plichten verbonden, voor zowel jou als je werkgever.
In een re-integratietraject hebben zowel jij als je werkgever rechten en plichten, met als doel dat jij weer terugkeert in werk. Zo is je werkgever, als jij door ziekte arbeidsongeschikt bent geworden, verplicht je gedurende de eerste twee ziektejaren minimaal 70% van je laatstverdiende loon door te betalen. En tijdens de ziekteperiode zijn jij én je werkgever beide verplicht mee te werken aan jouw re-integratie. De afspraken rondom de re-integratie leggen jullie vast in het Plan van aanpak, dat jullie in overleg opstellen.
Het kan zo zijn dat jouw werkgever met een voorstel komt voor een re-integratiebureau dat jou begeleidt bij de terugkeer naar werk. Soms ben je verplicht om daarin mee te gaan. Maar je kunt altijd proberen in overleg met je werkgever zelf een suggestie te doen voor een re-integratietraject bij een ander bureau. Daarmee zit je zelf aan het stuur van je loopbaan. Dat is wel zo prettig. Natuurlijk is het wel zo dat jouw voorstel moet passen binnen het budget van je werkgever, dat het traject zinvol is en wordt uitgevoerd door een bureau waarin jouw werkgever vertrouwen heeft. Jullie moeten je er dus allebei in kunnen vinden.
Om te komen tot een goede keuze raden we je aan een kennismakingsgesprek te hebben bij het bureau wat jij voordraagt. Zo krijg je een beter beeld of het bureau een traject biedt, dat goed aansluit bij jouw wensen en behoeftes en oog heeft voor de redenen waarom je uitgevallen bent.
In een re-integratietraject waarbij je buiten de deur van je huidige werkgever gaat kijken, kan je met ondersteuning van een re-integratiebureau op zoek gaan naar werk. Dat is niet zo maar iets. Je vraagt je af óf en hoe goed je nog kunt functioneren en hoe je werk kunt vinden, dat past. Omdat dit voor iedereen anders is, is een re-integratietraject vaak maatwerk. Toch zitten er wel een aantal vaste elementen in:
Zeker weten. Als je arbeidsongeschikt bent, kun je door ziekte, een handicap of bijvoorbeeld letsel als gevolg van een ongeval je werkzaamheden geheel of gedeeltelijk niet meer uitoefenen. Maar dat betekent niet per se dat je helemaal niet meer kunt werken. Sterker nog, afhankelijk van het arbeidsongeschiktheidspercentage dat het UWV je heeft toegekend in het kader van de WIA, ben je zelfs verplicht te re-integreren in werk dat past bij je (beperkte) mogelijkheden na of bij je arbeidsongeschiktheid. En zelfs als je volledig afgekeurd bent, is het verstandig te kijken naar mogelijkheden voor een zinvolle dagbesteding in de vorm van (betaald of vrijwilligers-)werk.
Wil je meer weten over een re-integratietraject bij ChangeCreators?
Bel gerust tijdens kantooruren naar 035 – 6215932. Of stuur ons een e-mail.