Marciano Casetta

Mensenmens

Marciano Casetta volgde de opleiding Commerciële Economie. Marketing lag hem wel dus zijn eerste baan was bij Microsoft in de retailmarketing. Hij werkte zich daar omhoog en werd verantwoordelijk voor het field team. Hij coachte deze Young Professionals op allerlei vlakken. Een fijne baan. Hij is immers een mensenmens en dat kon hij daarin kwijt. Maar het was het toch niet helemaal. Dus nam hij de tijd om te kijken waar het werk dan wel lag. Het moest iets zijn met zorg en maatschappelijke betrokkenheid. Iets kunnen betekenen voor de mens en samen iets bereiken.

Steuntje in de rug

Nu werkt hij met veel plezier als jobcoach en ondersteunt hij Young Professionals gedurende het hele proces, vanaf het persoonlijke intakegesprek, bij sollicitatiegesprekken en gedurende en na de plaatsing bij een werkgever: “Ik vind dat iedereen een eerlijke kans verdient op de arbeidsmarkt, ook als je een arbeidsbeperking hebt. Daar zet ik mij voor in. Het is overigens niet zo dat ik het voor jou doe. We gaan dat ontdekkingsproces samen in. Wat is wel mogelijk? Hoe kun je organiseren wat je nodig hebt op je werk? Hoe zetten we jouw professionele carrière in gang? Daarbij begeleid ik je op basis van mijn eigen ervaring en common sense. Heel praktisch. We kijken waarin je vastloopt en dan stropen we de mouwen op en gaan we aan de slag. In kleine stapjes. Zodat jij weer het vertrouwen krijgt.”

Succeservaring

Door zijn eigen ervaring is Marciano goed op de hoogte van wat er speelt bij organisaties. Van het praatje bij het koffieautomaat, sociale interacties met collega’s tot netwerken binnen de organisatie. Deze ervaring brengt hij graag over op Young Professionals: “In mijn begeleiding combineer ik praktijk en theorie. Mijn doel is dat jij kunt blijven werken. Om dat te bereiken, kijk ik breder dan werk. Dat staat niet op zich. Privé moet het ook op orde zijn. Anders zit je niet lekker in je werk. Mijn plezier in het werk is nu terug. Die positieve energie om het werk te doen, dat is fijn om te ervaren. Als je weet waar je vandaan komt, dan is het super dat je weer zo positief in het werk kunt staan. Dat gevoel is wat ik jou ook gun.”

Doorpakken

Hij gelooft er heilig in dat je succeservaringen kunt beleven door in actie te komen: “Blijf niet veilig zitten maar ga aan de slag. Doe de dingen gewoon. Laat ze niet liggen tot de volgende keer. Zo verleg je je grenzen. Kun je letterlijk ondervinden of het gaat en je zelfvertrouwen terug opbouwen. Dat is belangrijk.”

Kunnen we je helpen?

Marciano Casetta

Kunnen we je helpen?

Maak kennis met onze andere ChangeCreators

Kunnen we je helpen?