Waarom ChangeCreators? Ervaren re-integratieadviseurs • Ambitieus • Landelijk • Diverse specialiteiten Meer info »

Iedereen verdient een kans

Steeds meer werkgevers hebben medewerkers met een arbeidshandicap in dienst. Toch zijn dit er volgens ervaringsdeskundige Willem van Spaendonck nog niet genoeg. Lees verder…

Uitgaan van mogelijkheden!

Je hebt een goede baan, je hebt het naar je zin en ineens gaat het niet meer. Dan openbaart zich een ziekte die je leven op de kop zet. Of je krijgt zoveel last van je aandoening, dat het werk niet meer lukt. Dit overkwam drie mensen die centraal staan in dit artikel. 
Lees verder…

Aanpassen is geen optie!

Hoogbegaafde leerlingen zijn vaak buitenbeentjes en vinden moeilijk aansluiting bij hun klasgenoten. Hoe kunnen loopbaanadviseurs hoogbegaafden op het werk herkennen en welke tips hebben zij voor het begeleiden van hoogbegaafden in een loopbaantraject? ‘Ik kan niet anders, ik moet.’ 
Lees verder…

Socialisatie voor mens en dier

Op een prachtig terrein in Tilburg leven honden zich de hele dag uit in een speelse, hygiënische, leerzame, natuurlijke en veilige omgeving. Ze worden in de ochtend met een busje opgehaald en ’s avonds weer netjes thuis gebracht. 
Lees verder…

Arbeidsgehandicapten hebben veel te bieden

Steeds meer werkgevers hebben arbeidsgehandicapten in dienst. Ervaringsdeskundige Willem van Spaendonck juicht deze ontwikkeling toe, maar hij wil meer. 
Lees verder…

Een kwestie van durven

De meeste loopbaan- en re-integratieadviseurs vinden het begeleiden en bemiddelen van mensen met zowel psychiatrische als verslavingsproblematiek te complex. Rob Leijten laat zich hierdoor niet tegenhouden en gaat de uitdaging aan. Hij zet alles op alles om deze doelgroep weer een plek in de maatschappij te geven. 
Lees verder…

Wat wil jij worden als je later groot bent?

De meeste mensen hebben er ooit één gedaan, ergens in de derde klas op de middelbare school. Een beroepskeuze test. En wat daaruit kwam? “Ja dat ik iets met dieren moest gaan doen, maar daar had ik dus niks aan”.
Lees verder…

Hulphond verlaagt drempels

Dat hulphonden worden ingezet voor blinden is algemeen bekend, maar dat ook jongeren met eetstoornissen, autisme of PTSS beter functioneren door een hulphond, is voor velen nieuw.
Lees verder…

Jobcoachen doe je er niet zomaar even bij

De branchevereniging voor jobcoaches heeft zich sinds januari 2016 bij de NOLOC gevoegd. Hoewel de werkzaamheden van een jobcoach aansluiten op het vakgebied van coaches, loopbaan- en re-integratieadviseurs, is het begeleiden op de werkvloer echt een andere tak van sport.
Lees verder…

Talent mag niet onbenut blijven

SociaalPlus verbindt vragen van werkgevers die willen, met competenties van werknemers die kunnen. Arbeidsgehandicapte werknemers runnen het klantcontactcenter.
Daarnaast heeft SociaalPlus een detacheringsbureau voor mensen met een beperking en bieden ze een eerste ingang voor werkgevers die openstaan voor de inzet van arbeidsgehandicapten.
Lees verder…