Waarom ChangeCreators? Ervaren re-integratieadviseurs • Ambitieus • Landelijk • Diverse specialiteiten Meer info »

De klik

Door Jacqueline Kruunenberg

Toen een vriendin van mij na de universiteit bij een groot internationaal bedrijf leiding ging geven, kwam ze erachter dat ze in haar leven nog nooit met lager opgeleiden te maken had gehad.  Ze kon niet aansluiten bij medewerkers en ging enorm op haar neus.

Zelf ben ik wat dat betreft heel rijk opgevoed. Thuis kregen we met alle lagen uit de bevolking te maken. Soms zat de huiskamer vol met hoge piefen uit stuurgroepen, maar het kwam ook voor dat er in het weekend vier mensen met een verstandelijke beperking aan tafel zaten. Die namen mijn ouders dan mee uit de instelling, omdat ze niet naar huis konden. Ook schoven er tijdens de feestdagen mensen aan die eenzaam, gescheiden of weduwnaar waren en bracht ik met mijn tante uit de Jordaan regelmatig eten naar daklozen en verslaafden.

Bladblazers en raad van bestuur

Dat alles, samen met de werkervaring die ik met verschillende doelgroepen heb, zorgt ervoor dat ik snel een klik met kandidaten heb. Daarom heb ik in mijn caseload zowel medewerkers van de raad van bestuur als bladblazers zitten. Ik kan levelen, oordeel niet en kan me alles voorstellen bij hoe iemand denkt en doet.

Voor mij maakt het niet uit wat voor opleiding iemand heeft en of hij of zij wel of niet beperkt is. Iedereen heeft voorwaarden nodig op een werkplek om goed te kunnen functioneren. Daar gaan we naar op zoek.

Gewoon mens

“Jacqueline staat hier ook gewoon met haar handen in haar kontzakken”, zei een medewerker uit de bouw weleens. Dat klopt. Ook draai ik mijn hand niet om voor een gesprek met de directeur van een groot bedrijf. Dat komt omdat ik ieder mens en iedere functie even belangrijk vind. Ik hou van gelijkwaardig communiceren en haak dan ook snel af als dat niet gebeurt.

Inmiddels weet ik dat de klik de basis is voor succes. Alles valt of staat met de klik die de adviseur met een kandidaat heeft. Je moet een team zijn, allebei hetzelfde doel hebben. Ik ben er dan ook van overtuigd dat hoe meer werk- en levenservaring een adviseur heeft, hoe beter hij of zij bij verschillende doelgroepen aan kan sluiten. Het is belangrijk dat kandidaten zien dat je naast dat je kennis hebt, ook gewoon mens bent, met kwetsbaarheden en wellicht minder slimme beslissingen in je carrière. Dat kan en dat mag.

Laagdrempelig

Het mooiste compliment wat ik onlangs van iemand met psychische problematiek kreeg, was: “jij bent gewoon en laagdrempelig, dus ik wil graag met je aan de slag”. Kijk, daar doen we het voor!

Al onze adviseurs hebben levenservaring en zijn gewend om met verschillende doelgroepen te werken. Ben jij ook op zoek naar een adviseur met wie jij een klik hebt? Klik dan eens op onze ChangeCreators en lees meer over hun achtergrond en expertises. Wij gaan graag vrijblijvend met je in gesprek om te kijken of we iets voor elkaar kunnen betekenen!

Met de vlam in de pijp

Door Jacqueline Kruunenberg – Geïnspireerd door een wervingscampagne van de transportsector en de leus ‘meer vrouwen in de logistiek’, stap ik voor mijn eerste les in een vrachtwagen. We melden regelmatig kandidaten aan voor omscholing, maar het zelf ervaren is toch een ander verhaal. Lees verder…

Waarom een werkgever bij spoor 2 niet voor de laagste prijs moet gaan

Het gaat niet goed met je zieke medewerker. Hij of zij kan hoogstwaarschijnlijk niet terugkeren in zijn/haar functie. Ander passend werk heb je niet voor handen. Dit is het moment om een re-integratie 2e spoor te starten. De meeste bedrijven doen dit niet zelf, maar zijn hiervoor aangewezen op een extern re-integratiebedrijf. Maar als de prijs je enige selectiecriterium is, is de kans op succes klein.
Lees verder…

Iedereen verdient een kans

Steeds meer werkgevers hebben medewerkers met een arbeidshandicap in dienst. Toch zijn dit er volgens ervaringsdeskundige Willem van Spaendonck nog niet genoeg. Lees verder…

Uitgaan van mogelijkheden!

Je hebt een goede baan, je hebt het naar je zin en ineens gaat het niet meer. Dan openbaart zich een ziekte die je leven op de kop zet. Of je krijgt zoveel last van je aandoening, dat het werk niet meer lukt. Dit overkwam drie mensen die centraal staan in dit artikel, namelijk Pia, Leontien en Fred.
Lees verder…

Aanpassen is geen optie!

Hoogbegaafde leerlingen zijn vaak buitenbeentjes en vinden moeilijk aansluiting bij hun klasgenoten. Hoe kunnen loopbaanadviseurs hoogbegaafden op het werk herkennen en welke tips hebben zij voor het begeleiden van hoogbegaafden in een loopbaantraject? ‘Ik kan niet anders, ik moet.’ 
Lees verder…

Socialisatie voor mens en dier

Op een prachtig terrein in Tilburg leven honden zich de hele dag uit in een speelse, hygiënische, leerzame, natuurlijke en veilige omgeving. Ze worden in de ochtend met een busje opgehaald en ’s avonds weer netjes thuis gebracht. 
Lees verder…

Arbeidsgehandicapten hebben veel te bieden

Steeds meer werkgevers hebben arbeidsgehandicapten in dienst. Ervaringsdeskundige Willem van Spaendonck juicht deze ontwikkeling toe, maar hij wil meer. 
Lees verder…

Een kwestie van durven

De meeste loopbaan- en re-integratieadviseurs vinden het begeleiden en bemiddelen van mensen met zowel psychiatrische als verslavingsproblematiek te complex. Rob Leijten laat zich hierdoor niet tegenhouden en gaat de uitdaging aan. Hij zet alles op alles om deze doelgroep weer een plek in de maatschappij te geven. 
Lees verder…

Wat wil jij worden als je later groot bent?

De meeste mensen hebben er ooit één gedaan, ergens in de derde klas op de middelbare school. Een beroepskeuze test. En wat daaruit kwam? “Ja dat ik iets met dieren moest gaan doen, maar daar had ik dus niks aan”.
Lees verder…