Waarom ChangeCreators? Ervaren re-integratieadviseurs • Ambitieus • Landelijk • Diverse specialiteiten Meer info »

Saskia van Splunter

Na het behalen van haar SPH-diploma (Sociaal Pedagogische Hulpverlening), richting volwassenen, is Saskia begonnen in de psychiatrie. Daar kreeg ze na anderhalf jaar de kans om als jobcoach te gaan werken voor de Wajong doelgroep. Saskia heeft zich in deze periode gespecialiseerd in het begeleiden van kandidaten met psychische en psychiatrische problematiek en moeilijk-lerenden.

 Door goed naar kandidaten te luisteren, realistische en haalbare stappen te zetten en werkgevers eerlijk en overtuigend voor te lichten over hun kwaliteiten, slaagt ze erin om een goede match te maken en kandidaten voor langere tijd op de juiste werkplek aan het werk te krijgen.

Na vijf jaar is Saskia gaan werken met de doelgroep dak- en thuislozen. De problematiek van deze doelgroep is zeer divers: psychiatrie, verslaving, LVB, ADHD, schulden, gedragsproblemen, maar ook hier gaat het over mensen die niets liever willen dan door middel van werk deel uitmaken van de samenleving. In deze periode heeft Saskia een PIT coach training gevolgd: een training waarbij je leert uitgaan van de motivatie van de kandidaat en waarbij je de spreekwoordelijke beren op de weg weg leert nemen en het vertrouwen en de eigenwaarde van de kandidaat vergroot.

In 2008 is Saskia verkozen tot Consulent van het Jaar, door Boaborea. Door zowel opdrachtgevers, de doelgroep als de jury kreeg Saskia de volgende eigenschappen toegedicht: “Wij zijn onder de indruk van haar inzet die gigantisch is. Ze heeft overtuigingskracht en geduld. Ze heeft naast overtuiging, vakkennis en rust en is in staat om een traject tijdig bij te stellen als dat nodig is. Ze heeft het vermogen tot improviseren, zonder daarbij gefrustreerd te raken. Saskia is zeer positief, zij gaat uit van de mogelijkheden van de kandidaat en is, indien nodig, zeer stevig sturend. Ze is direct, eerlijk over de mogelijkheden en de onmogelijkheden en legt de lat steeds iets hoger voor de kandidaat”.

De visie van Saskia is  “iedereen kan iets”. Haar uitgangspunt is gelijkwaardigheid, afspraken worden nagekomen en kandidaten trekken zelf hun conclusies. Oprechte aandacht vindt ze belangrijk evenals een eerlijke benadering naar de kandidaat en de werkgever. Saskia is rustig, met veel energie en humor, ze is vakvolwassen en transparant. “Je zegt wat je doet en je doet wat je zegt”.

De doelgroepen waar Saskia mee (heeft) gewerkt zijn over het algemeen mensen met een (grote) afstand tot de arbeidsmarkt, Wajong en WWB. Hier ligt haar hart en passie. Iedereen verdient een of meerdere kansen om aan het werk te komen en te blijven. De coaching na plaatsing is voor Saskia minstens zo belangrijk, uiteraard als de kandidaat dat ook wil.  Werk vinden en behouden is tenslotte het doel!

Hoe kunnen we u verder helpen?

Wilt u met ons van gedachten wisselen? Heeft u een offerte nodig? Bel of mail ons!
 
035 – 6215932
Stuur ons een e-mail