Waarom ChangeCreators? Ervaren re-integratieadviseurs • Ambitieus • Landelijk • Diverse specialiteiten Meer info »

Sandra Hendricks

Meer dan een coach

Sandra Hendricks heeft gewerkt in verschillende functies op het gebied van Human Resources. Hierbij stond het begeleiden van veranderingen in zowel profit als non-profit organisaties centraal. Na de opleiding HBO Personeel & Arbeid volgde Sandra een coaching opleiding en nam ze deel aan diverse trainingen op het gebied van gedragsbeïnvloeding en ontwikkeling en verdere verdieping in haar vakgebied met de opleiding Arbeids- & Organisatiepsychologie. Daarnaast heeft zij de studie organisatiekunde en bestuurswetenschappen aan de Universiteit Utrecht gevolgd. “Door de jaren heen heb ik veel ervaring opgedaan op verschillende gebieden. Als coach werk ik in allerlei rollen met mensen, ook in het bedrijfsleven. Daardoor kom ik veel bij bedrijven over de vloer en heb ik een grote kennis van hoe die zich ontwikkelen. Ik weet heel goed wat er speelt op de arbeidsmarkt. Dat maakt dat ik echt toegevoegde waarde kan leveren”.

Het is een logische stap in haar loopbaan om als coach werkzaam te zijn, wat een direct gevolg is van haar mensgerichtheid, professionele interesses en studies: “Bij mij sta jij als mens centraal. Wat beweegt je? Waarom doe je wat je doet? Ik bekijk dat holistisch, kijk naar jou en je omgeving als geheel. Dat alles speelt immers een rol in waar je nu bent en hoe je je nu voelt. Ik wil weten waar de triggers vandaan komen. Daar waar ik kan, probeer ik je aanvullend te laten denken. Wat maakt dat je besloten hebt dingen op een bepaalde manier te doen? Soms is het belangrijk om afscheid te nemen van oude patronen die niet meer werken. Zodat je zaken een andere kleur kunt geven en verder kunt komen. Ik ben echter geen psycholoog dus als er meer aan de hand is dan verwijs ik je door”.

Duidelijk en eerlijk

‘Practice what you preach’ is dan ook van toepassing op haar eigen pad van ontwikkeling en ervaring. Haar aanpak is praktisch, open, constructief en resultaatgericht. Als coach maar ook als mens weet zij wat het is om continue keuzes te moeten maken om de balans werk/privé goed te houden: “Als coach ben ik intuïtief, open en transparant. Ik werk altijd op basis van veiligheid en openheid naar elkaar toe. Je mag bij mij zijn wie je bent. Houd je bij je eigen basis. Dat is essentieel. Ik probeer je weer rechtop te zetten en je handvatten te bieden zodat jij de juiste keuzes kunt maken. Daarbij kan ik prikkelend zijn en ga ik confrontaties niet uit de weg. Ik zeg het gewoon zoals het is en wil ook van jou horen hoe jij de dingen ziet en waarom dat zo is. Dan kunnen we verder praten”.

Opbouwend

Haar rol als coach ziet zij als een van persoonlijk begeleider in het ontwikkelproces van de gecoachte. Of het coaching traject nu start vanuit het hebben van geen werk, ziekte of ‘ik wil iets anders gaan doen’, het maakt niet uit. Sandra voert zowel UWV-trajecten als opdrachten voor werkgevers uit en is bekend met veel verschillende doelgroepen: “Ieder mens is anders. Dat maakt dat geen traject hetzelfde is. Wel is het altijd zo dat we aan de slag gaan met het doel dat het UWV of je werkgever heeft meegegeven. Voor mij is het belangrijk dat jij je eigen verantwoordelijkheid neemt. Laat je niet tegenhouden door belemmerende gedachten. Je kunt veel meer dan je denkt. Daarom wil ik je stimuleren om eruit te halen wat er in zit. Denk creatief en ga op zoek naar je mogelijkheden en wat er nog meer bij je past.”

Coachen is en blijft maatwerk, gebaseerd op vertrouwen en integriteit waarbij het behalen van een haalbaar passend resultaat het uiteindelijke doel is. Het is voor iedereen bereikbaar, een passende baan te vinden, waar je energie van krijgt! Dat de ‘match’ goed is.

Hoe kunnen we u verder helpen?

Wilt u met ons van gedachten wisselen? Heeft u een offerte nodig? Bel of mail ons!
 
035 – 6215932
Stuur ons een e-mail