Waarom ChangeCreators? Ervaren re-integratieadviseurs • Ambitieus • Landelijk • Diverse specialiteiten Meer info »

Rutger Roede

Menselijk contact

In eerste instantie koos Rutger Roede voor criminologie. Maar dat bleek toch niet echt bij hem te passen. Hij wilde liever meteen de praktijk in. Dingen ervaren. Aan de slag met mensen. Werken op het gebied van sociaal-maatschappelijk functioneren. Daar ligt zijn passie. Daarom stapte hij over naar de opleiding tot Sociaal Pedagogisch Hulpverlener (SPH), waar hij zich specialiseerde in begeleiding en coaching binnen de geestelijke gezondheidszorg. Inmiddels werkt hij als jobcoach en biedt hij hoogopgeleide (mbo+, hbo en wo) Young Professionals intensieve begeleiding (trainingen, coaching) gedurende het traject naar een geschikte functie, tijdens het sollicitatieproces en na de start in een functie, waarin de juiste werkomgeving, voorzieningen en begeleiding op maat centraal staan.

Helpen onderzoeken

Hij omschrijft zichzelf als een empathische coach, met een rustige uitstraling die je op je gemak stelt en die liever de tijd neemt voor je: “Natuurlijk heb ik bepaalde gesprekstechnieken mee gekregen maar ik probeer er altijd een echt gesprek van te maken in plaats van een vragenlijst af te vuren die staat voor een bepaalde methodiek. Voor mij is belangrijk waar jij staat en wat jij nodig hebt. Daarom ben ik voorzichtig met adviezen en kijk ik liever naar waar jij zelf mee komt. Ik wil bij jou aansluiten. Jou helpen onderzoeken. Daar zit wat mij betreft de winst. Mensen zijn daar vaak te voorzichtig in. Terwijl er zo veel meer in zit. Daarom ga ik graag met je op zoek. Waar ligt je kracht? Waar word jij gelukkig van? Waar zitten je ontwikkelpunten? Wat moet je vermijden? Als je dat in beeld hebt, kun je toewerken naar een succeservaring. Natuurlijk is de focus daarbij in eerste instantie op werk. Maar de uitkomst hoeft niet per se het vinden van een baan te zijn. Soms is de meerwaarde dat je een switch maakt door een andere opleiding te gaan doen, die beter aansluit bij jouw eigenschappen en kwaliteiten, zodat je terecht kunt komen in een beter bij jou passend werkveld. Ook kijken we in de zoektocht naar jou breder dan werk alleen. Als je alleen daar op zou focussen en niet kijkt naar de sociale context dan mis je zoveel informatie. Speelt er privé iets waarvan de oplossing niet in je eigen netwerk te vinden is? Dan verwijs ik je zo nodig door.”

Vol vertrouwen verder

Zijn uitgangspunt is altijd empowerment: “Jij moet het zelf doen. Daarom wil ik niet optreden als jouw behandelaar en de zorg overnemen. Voor mij is het belangrijk dat jij positieve ervaringen opdoet, zodat je bepaalde stappen weer durft te zetten. We kijken daarom samen naar wat een succeservaring kan zijn voor jou. Dat kan ook iets kleins zijn. Als hierdoor je zelfvertrouwen groeit, dan zul je zien dat jij je meer durft open te stellen waardoor je groeit en verder kunt.”

In zijn begeleiding gaat hij verder dan alleen het begeleiden van de medewerker. Hij adviseert ook werkgevers op diverse gebieden. Van het implementeren van de wetgeving en begeleidingsplannen tot de uitvoering hiervan en het aanvragen van werkvoorzieningen: “Ik wil zo min mogelijk een belemmering zijn en daar ondersteunen waar nodig. Dus ook jouw werkgever. Ik werk er bewust naar toe dat deze de rol oppakt die ik als coach heb. Zodat ik overbodig word en jij en je werkgever succesvol samen verder kunnen.”

Hoe kunnen we u verder helpen?

Wilt u met ons van gedachten wisselen? Heeft u een offerte nodig? Bel of mail ons!
 
035 – 6215932
Stuur ons een e-mail