Waarom ChangeCreators? Ervaren re-integratieadviseurs • Ambitieus • Landelijk • Diverse specialiteiten Meer info »

Guus Janssen

Guus is een adviseur met brede kennis en ervaring, die veel facetten van het vakgebied beheerst, zoals loopbaanadvies, outplacement, re-integratie spoor 2, (job)coaching en bemiddeling. Hij biedt begeleiding op alle lagen binnen organisaties en heeft ervaring met zowel lager als hoger opgeleiden.

Voorheen heeft Guus veel trajecten gedaan voor kandidaten uit de  WW of bijstand en meer recent heeft hij begeleiding naar werk geboden, aan kandidaten die in de WAO, Wajong of WIA zaten. Individueel, maar ook in groepsverband (b.v. trainingen op het gebied van solliciteren en presenteren).

Guus is een sterk voorstander van praktische begeleiding. Het is mooi als iemand interesse heeft om conciërge te worden, maar is die functie ook echt bereikbaar en haalbaar? Hoe kan iemand gebruik maken van zijn/haar kennis en ervaring in een andere vakrichting? Is een carrièrestap omhoog altijd het beste? Moet er een sollicitatiebrief geschreven worden of is langsgaan een betere strategie?

Zo heeft hij in de loop van de tijd kandidaten uit heel verschillende branches zien passeren, van jong tot oud, van hoog tot laag, soms met conflicten met de werkgever, soms op een dood spoor. De dynamiek tussen een medewerker en leidinggevende, tussen persoonlijk belang en organisatiebelang, is hij steeds boeiender gaan vinden en gaan beschouwen als onderdeel van zijn advisering. Zoals dat het geval is bij re-integratie spoor 2 trajecten en  (job)coachingsopdrachten.

In zijn begeleiding naar werk is de mondelinge presentatie een belangrijk aandachtspunt. Het gaat niet alleen om kennis en ervaring hebben, maar ook om “hoe vertel ik dat aan een werkgever”. Dat hoeft niet altijd hoogdravend te zijn. Het is niet een kwestie van uit het hoofd leren, vindt Guus, liever sluit hij aan bij de manier van communiceren die al aanwezig is. Iedereen kan aan een werkgever duidelijk maken waarom die hem/haar moet aannemen. Alleen moet er soms gesleuteld worden aan de manier waaróp iemand dat verhaal vertelt.

De laatste jaren heeft Guus zich gespecialiseerd in begeleiding bij beter omgaan met stress en in terugkeer naar werk na een burn-out. Ook heeft hij ervaring met autisme en andere psychische problematiek.

Hoe kunnen we u verder helpen?

Wilt u met ons van gedachten wisselen? Heeft u een offerte nodig? Bel of mail ons!
 
035 – 6215932
Stuur ons een e-mail