Waarom ChangeCreators? Ervaren re-integratieadviseurs • Ambitieus • Landelijk • Diverse specialiteiten Meer info »

Guus Janssen

Met mensen werken

Guus Janssen is een adviseur met brede kennis en ervaring die veel facetten van het vakgebied beheerst, zoals loopbaanadvies, outplacement, re-integratie spoor 2, (job)coaching en bemiddeling. Hij biedt begeleiding op alle lagen binnen organisaties en heeft ervaring met zowel lager als hoger opgeleiden: “Er ontstaat snel een vertrouwensband als ik met iemand in gesprek ben. Mede door de rust die ik weet te creëren. Ik zit door mijn eigen ervaring en kennis bovendien snel op je golflengte, ongeacht je opleiding of achtergrond. Daarbij ben ik heel doelgericht, heb niet veel met prietpraat, wil dat het ergens over gaat. Dat komt heel mooi samen in mijn rol als adviseur.”

Voorheen heeft Guus veel trajecten gedaan voor kandidaten uit de WW of bijstand en meer recent heeft hij begeleiding naar werk geboden aan kandidaten die in de WAO, Wajong of WIA zaten. Daarnaast heeft hij altijd outplacementtrajecten gedaan. Individueel en in groepsverband zoals trainingen op het gebied van solliciteren en presenteren.

Praktijkgericht

Guus is een sterk voorstander van praktische begeleiding. Het is mooi als je interesse hebt om conciërge te worden, maar is die functie daadwerkelijk bereikbaar en haalbaar? Hoe kan je gebruik maken van je kennis en ervaring in een andere vakrichting? Is een carrièrestap omhoog altijd het beste? Moet je een sollicitatiebrief schrijven of is langsgaan een betere strategie?

In de loop van de tijd heeft hij kandidaten uit heel verschillende branches zien passeren, van jong tot oud, van hoog tot laag, soms met conflicten met de werkgever, soms op een dood spoor. De dynamiek tussen een medewerker en leidinggevende, tussen persoonlijk belang en organisatiebelang, is hij steeds boeiender gaan vinden en gaan beschouwen als onderdeel van zijn advisering. Zoals dat het geval is bij re-integratie spoor 2 trajecten en (job)coachingsopdrachten: “De praktijk is altijd mijn leerschool geweest. Ik heb allerlei dingen gezien, gedaan, gehoord en meegemaakt. Zo weet ik veel van wat er speelt bij kandidaten en bij bedrijven. Daardoor heb ik een mix aan instrumenten beschikbaar die ik inzet om jou te begeleiden. Noem het de ‘methodiek Guus’. Ik kijk naar wat jij op dit moment nodig hebt en ga daar praktisch op in. Het liefst ga ik snel mogelijk met je naar de arbeidsmarkt toe. Waar is er veel werk in en waar zijn er al te veel mensen aan het solliciteren? Zo help ik je die wereld te ontdekken en iets te vinden dat jou past. Soms is het echter nodig om terug te kijken in het verleden. Ook dat doe ik zo praktisch mogelijk. Hoe heb je bepaalde situaties steeds opgelost? En hoe kan je het anders doen?”

In zijn begeleiding naar werk is de mondelinge presentatie een belangrijk aandachtspunt. Het gaat niet alleen om kennis en ervaring hebben, maar ook om “hoe vertel ik dat aan een werkgever”. Dat hoeft niet altijd hoogdravend te zijn. Het is niet een kwestie van uit het hoofd leren, vindt Guus. Liever sluit hij aan bij de manier van communiceren die al aanwezig is. Iedereen kan aan een werkgever duidelijk maken waarom die hem/haar moet aannemen. Alleen moet er soms gesleuteld worden aan de manier waaróp iemand dat verhaal vertelt.

De laatste jaren heeft Guus zich gespecialiseerd in begeleiding bij het beter omgaan met stress en in terugkeer naar werk na een burn-out. Tevens heeft hij ervaring met autisme en andere psychische problematiek.

Hoe kunnen we u verder helpen?

Wilt u met ons van gedachten wisselen? Heeft u een offerte nodig? Bel of mail ons!
 
035 – 6215932
Stuur ons een e-mail