Waarom ChangeCreators? Ervaren re-integratieadviseurs • Ambitieus • Landelijk • Diverse specialiteiten Meer info »

Claudia Valentijn

Claudia werkt al ruim 25 jaar in de culturele sector, waar zij als decorateur begon in de filmindustrie. Na vijf jaar maakte zij de overstap naar producent en verbreedde ze haar werkveld tot de theater- en televisiewereld. In 2002 ging zij als beroepsmatigheidsadviseur werken bij Kunstenaars & CO. 

Een stichting die kunstenaars ondersteunde bij het opzetten, ontwikkelen en optimaliseren van een, al dan niet gemengde, beroepspraktijk als zelfstandig ondernemer. Doordat zij zichzelf voortdurend bijschoolde, kon zij binnen die organisatie als loopbaanadviseur en als coach aan de slag en adviseerde zij individuele kunstenaars en culturele professionals binnen alle kunstdisciplines. 

Het begeleiden van mensen in hun ontwikkeling en groei geeft haar nog steeds veel energie. Bij ChangeCreators voert ze met veel plezier re-integratietrajecten uit, met name voor het UWV. Daarbij komen kandidaten vanuit de creatieve sector vaak op haar pad. Persoonlijke groei en ontwikkeling zijn ook voor haarzelf een bron van inspiratie. In haar ontwikkeling is het teruggaan naar zichzelf en het erkennen van haar kwaliteiten en valkuilen heel belangrijk geweest. Daardoor is zij meer gaan vertrouwen op haar intuïtie en is zij de cognitieve methoden meer gaan loslaten.

Wat zij nastreeft, is iemand zo te coachen dat hij of zij zelf het meest praktisch haalbare doel kan realiseren. Daarbij combineert zij een sterk analytische kant met liefdevol aanwezig zijn in het hier en nu en is zij steeds op zoek naar hoe zij een spiegel kan zijn om de coachee te inspireren te leven vanuit zijn of haar ware essentie. Claudia ziet vragen, moeilijkheden en blokkades vooral als voorbodes van een doorbraak naar meer bewustzijn en dus eigenheid en persoonlijke kracht.

In haar werkwijze zoekt zij naar de verbinding tussen structuur en creativiteit, intuïtie en kennis, ernst en spontaniteit, waarnemen en concreet actie nemen. Zij gelooft dat iedereen werken leuk vindt, mits het werk is dat past: zowel inhoudelijk, fysiek en in combinatie met de privé-omstandigheden. Elk traject is daarom maatwerk waarbij humor en plezier heel belangrijk zijn. Want veranderen is doorgaans een moedige confrontatie met jezelf en je omgeving, en het is heerlijk als veranderen ook leuk kan en mag zijn.

Hoe kunnen we u verder helpen?

Wilt u met ons van gedachten wisselen? Heeft u een offerte nodig? Bel of mail ons!
 
035 – 6215932
Stuur ons een e-mail