Betrokken ondersteuning bij spoor 3 re-integratie

Wij begeleiden de (ex-)medewerker in een re-integratietraject (spoor 3) naar passend werk. Hierbij streven wij ernaar dat de medewerker zijn resterende restverdiencapaciteit zo veel als mogelijk benut. Hoe meer deze werkt, hoe hoger de inkomsten uit arbeid en daarmee het bedrag, dat het UWV in mindering brengt op de wga-uitkering die jouw klant als werkgever moet betalen.

Snel naar duurzaam werk

Onze ervaren re-integratieadviseurs ondersteunen beide partijen met hun expertise in het derde spoor re-integratietraject:

    • Ondersteuning werkgever:
      We ontlasten de werkgever door te adviseren over de re-integratiemogelijkheden in spoor 3 en mee te denken over hoe je de benutbare mogelijkheden van de medewerker kunt optimaliseren, zodat deze zo snel mogelijk passend werk vindt en de schadelast zo veel mogelijk ingeperkt wordt. Waar nodig, schakelen wij partners in uit ons uitgebreid netwerk, dat bestaat uit advocaten, arbeidsdeskundigen, casemanagers en dergelijke.

    • Ondersteuning medewerker:
      In een spoor 3 traject begeleiden wij medewerkers naar ander werk, passend bij de belastbaarheid. Dit is altijd maatwerk. Dat betekent dat wij goed kijken naar de wensen en mogelijkheden van de medewerker (loopbaantraject). Een stage (bij omscholing), werkervaringsplaats of proefplaatsing kan een tussenstap zijn naar duurzaam werk, waarin de medewerker zijn arbeidsmogelijkheden zo volledig mogelijk kan benutten. Om dit te realiseren, maken we optimaal gebruik van het ChangeCreators netwerk en dat van de medewerker. Daarnaast benaderen we actief werkgevers. Daarnaast kan de medewerker gebruik maken van ons online vacaturesysteem. Zo nodig, besteden we aandacht aan sollicitatievaardigheden (solliciteren, communiceren en presenteren). Ook is het mogelijk dat we nog enige tijd nazorg of coaching bieden op de nieuwe werkplek.

Wanneer het spoor 3 traject een vervolg is op een spoor 2 traject kan het traject uiteraard beginnen, waar het vorige traject is geëindigd. Bovendien zijn alle producten tevens los inzetbaar (ook op spoor 1). Denk hierbij aan loopbaanbegeleiding, coaching (bijvoorbeeld bij burnout), begeleiding tijdens werkervaringsplaatsen, bemiddeling en trainingen (sollicitatie, assertiviteit, stress en timemanagement).

Kunnen we je helpen?

Wil je met ons van gedachten wisselen over hoe we jouw klant kunnen begeleiden in een spoor 3 re-integratie-traject? Bel of mail gerust.

035 – 6215932
Stuur ons een e-mail

Waar kunnen we mee helpen?

Wil je meer weten over re-integratie spoor 3 bij ChangeCreators?
Bel gerust tijdens kantooruren naar 035 – 6215932. Of stuur ons een e-mail.