Dienstverlening wga: re-integratie spoor 3

Als het niet gelukt is om na twee jaar arbeidsongeschiktheid in een spoor 1 of 2 re-integratietraject ander passend werk te vinden, komt de UWV-keuring in beeld. Stelt het UWV hierin vast dat er sprake is van verminderde arbeidsongeschiktheid? Dan krijgt de medewerker een wga-uitkering (werkhervatting gedeeltelijk arbeidsgeschikten) toegekend. Na aanvang van die uitkering is jouw klant, als werkgever, 10 jaar verantwoordelijk voor de re-integratie.

Financiële lasten beperken

Is de werkgever eigenrisicodrager? Dan moet deze niet alleen de wga-uitkering betalen, maar ook een spoor 3 re-integratietraject inzetten. Met als doel het vinden van een duurzame functie. Dat vraagt om deskundige ondersteuning. Zodat de medewerker alsnog zo snel mogelijk passend werk vindt. Dat bespaart jouw klant immers kosten, doordat de inkomsten uit arbeid worden gekort op de wga-uitkering.

Als verzekeraar is het niet altijd vanzelfsprekend dat je alle antwoorden hebt op de vaak specialistische vragen van werkgevers in het kader van het spoor 3 traject. Dan is het fijn dat je hierbij gebruik kunt maken van onze specifieke kennis en jarenlange ervaring op het gebied van re-integratietrajecten.

Toegevoegde waarde ChangeCreators

  • Deskundige ondersteuning bij spoor 3 re-integratie door ervaren adviseurs
  • Persoonlijke benadering en maatwerk, toegespitst op jouw klant en zijn medewerker
  • Hoog slagingspercentage bij re-integratietrajecten

Kunnen we je helpen?

Wil je met ons van gedachten wisselen over hoe wij jouw klant kunnen begeleiden in een spoor 3 re-integratietraject? Bel of mail gerust.

035 – 6215932
Stuur ons een e-mail

Waarom ChangeCreators?

Wij inspireren je klant om te ontdekken wie hij is, waar hij voor staat en wat hij nodig heeft om lekker in het werk te (gaan) staan. In onze re-integratietrajecten helpen we de voorwaarden te creëren, die nodig zijn om goed te functioneren en uiteindelijk een passende werkplek te vinden.

Waar kunnen we mee helpen?

Wil je meer weten over derde spoor re-integratietrajecten bij ChangeCreators?
Bel gerust tijdens kantooruren naar 035 – 6215932. Of stuur ons een e-mail.