Spoor 2 re-integratie bij ChangeCreators

Zorgen voor een positieve en duurzame verandering in werk. Dat is waar wij voor staan. Wij geloven niet in makkelijke oplossingen, waarmee jij voor nu even verder kunt maar waar je misschien verderop weer in vastloopt. Daar doen wij het niet voor en we hopen jij ook niet. Wil je echt aan de slag met je toekomst? Dan dagen we je hierbij uit dat met ons aan te gaan.

Bij ons is een belangrijke vraag bij re-integratie bij of na arbeidsongeschiktheid: ‘Wat kan ik nog?’. Daarna volgt: ‘Kan ik dat nog bij mijn huidige werkgever?’. En zo niet, dan helpen wij jou elders iets te vinden dat wel past. We beloven je dat we jou daarbij centraal stellen. Dat betekent maatwerk. In ieder geval bevatten onze spoor 2 re-integratietrajecten de volgende vaste elementen:

Trajectplan – Wat gaan we doen?

We beginnen met een intake. Hierin bespreken we wat je wilt bereiken (doel) in het re-integratietraject en hoeveel tijd we daarvoor hebben (duur traject). Dat alles vertalen we naar een stappenplan. Zo weten we waar we samen naar toe gaan werken. Uiteraard is het mogelijk om onderweg bij te sturen, mocht dat nodig zijn.

Loopbaan – Wat kan ik nog?

Bij arbeidsongeschiktheid ben je niet in staat je werkzaamheden, of een deel daarvan, goed uit te voeren. Daarom is de vraag ‘Wat kan ik nog?’ essentieel. In deze fase van het re-integratietraject gaan we samen met jou onderzoeken waaraan een functie moet voldoen, zodat jij nog lekker kunt werken. Met behulp van vragenlijsten en testen, brengen we je interesses en kwaliteiten in kaart en kijken we jouw mogelijkheden liggen op de arbeidsmarkt. We onderzoeken de inhoud van beroepen en branches, analyseren deze en destilleren zo de voorwaarden die jij nodig hebt om goed te kunnen functioneren. En mocht het zo zijn dat je huidige competenties onvoldoende toekomstperspectief bieden of als jij zelf iets heel anders wilt dan onderzoeken we de mogelijkheden van her/bijscholing en/of het opzetten van een eigen bedrijf.

Opbouwen arbeidsritme – Waar kan ik dat doen?

De vraag waar je nog kunt werken, is ook relevant in een spoor 2 traject. Om dat uit te proberen, zul je weer een werkritme moeten opbouwen. In de meeste gevallen zul je dat doen op je huidige werkplek. Lukt dat niet dan gaan we op zoek naar een passende werkervaringsplek. Op die manier kan jij je arbeidsritme behouden of verder opbouwen. Ook doe je zo zinvolle werkervaring op waarmee je je kansen op de arbeidsmarkt vergroot. Vanuit die werkervaringsplaats en wanneer duidelijk is wat je belastbaarheid is gaan we stap voor stap op zoek naar passend betaald werk.

Training (individueel/groep) – Hoe vind ik werk dat past?

Je wilt natuurlijk zo snel mogelijk een baan vinden die past bij jouw wensen en mogelijkheden. Maar solliciteren is niet voor iedereen even makkelijk. Zeker als je vanuit arbeidsongeschiktheid op zoek gaat naar werk, is het fijn als je ondersteund wordt op bepaalde vlakken zodat je je positief kunt onderscheiden ten opzicht van andere sollicitanten. Hierdoor vergroot je je kans op een passende baan. Daarom begeleiden wij je bij het opbouwen en onderhouden van je netwerk. Dat is immers key in de arbeidsmarkt van nu. Ook helpen wij je zo nodig bij het schrijven van sollicitatiebrieven, het voorbereiden van gesprekken en evalueren we de sollicitatie- en netwerkgesprekken die je hebt gevoerd. Met die feedback kun jij je presentatie en communicatie verder aanscherpen.

Jobhunting – Hoe vind ik werk dat past?

We zetten het actieplan dat uit de loopbaanoriëntatie is gekomen om in profielen. Die vormen de leidraad in de zoektocht naar werk. Naast dat we meekijken naar passende vacatures, brengen we potentiële werkgevers in kaart en benaderen wij die actief. Daarin nemen we ons eigen netwerk mee naast dat van jou.

Door onze expertise te bundelen met jouw motivatie om weer aan de slag te komen, kan jij daadkrachtige stappen zetten op weg naar een nieuwe toekomst als het gaat om werk.

Kunnen we je helpen met
re-integratie?

Wil je met ons van gedachten wisselen over je re-integratietraject? Bel of mail gerust.

035 – 6215932
Stuur ons een e-mail

Waar kunnen we mee helpen?

Wil je meer weten over een re-integratietraject bij ChangeCreators?
Bel gerust tijdens kantooruren naar 035 – 6215932. Of stuur ons een e-mail.