Outplacement bij ChangeCreators

Voor ons is het belangrijk dat jij straks weer met plezier naar het werk gaat en blijft gaan. Daarom gaan wij altijd voor een positieve en duurzame verandering in werk. Dat vraagt om een actieve houding van jou. In een aantal sessies, die soms best pittig kunnen zijn, staan we uitgebreid stil bij vragen als ‘Waar kom je vandaan?’, ‘Wat ging er goed?’, ‘Wat ging er fout?’, ‘Wat motiveert je?’ en ‘Wat vind je niet leuk?’. Maar vooral: ‘Waar wil je naar toe en hoe kom je daar?’. Daarbij dagen we je uit voorbij gebaande paden te denken om zo te komen tot nieuwe mogelijkheden. Ben jij bereid daar samen met ons voor te gaan?

Natuurlijk hebben we het ook over wat het (dreigend) ontslag voor je betekent, zodat je beter in staat bent dat te verwerken. Daarnaast focussen we op het vinden van ander werk. Hierbij sluiten we aan bij wat jij nodig hebt om dat voor elkaar te krijgen. Maatwerk dus.

In het algemeen bestaan onze outplacementtrajecten uit onderstaande elementen:

 • Trajectplan
  Ieder traject begint met een intake. We kijken naar je huidige situatie en bepalen wat je doel is en in hoeveel tijd je dat wilt bereiken. Dit alles vormt de basis voor het stappenplan, waarin staat wat we gaan doen. Uiteraard kunnen we dat zo nodig bijstellen.

 • Acceptatie van verandering
  Outplacement hangt samen met ontslag. Waarom je ontslagen wordt, dat is voor iedereen anders. Wel is het vaak zo dat je in deze situatie gevoelens van teleurstelling, boosheid en verdriet kunt ervaren. Dit kan zelfs eerdere verlieservaringen oproepen. Als dat zo dan is het goed om hierbij stil te staan. Zodat je met een positieve instelling aan de slag kunt met het vinden van een nieuwe baan.

 • Loopbaan
  Bij outplacement ga je op zoek naar ander werk. Daarom is het belangrijk dat je je oriënteert op loopbaanalternatieven. Wat kan je nog meer? In deze module van het outplacementtraject sta jij centraal. Je professionele en persoonlijke verleden. Wat motiveert je? Wat zijn je ambities? Hoe zie jij je toekomst? Via vragenlijsten en testen achterhalen we jouw interesses en kwaliteiten en krijgen we helder welke mogelijkheden jij hebt op de arbeidsmarkt. Daarbij brengen we ook in kaart wat jij nodig hebt om lekker te kunnen functioneren in je werk. Mocht blijken dat je huidige competenties onvoldoende aansluiten bij de richting die je op wilt gaan, dan kijken we of her/bijscholing mogelijk is of eventueel het opzetten van je eigen bedrijf.

 • Training (individueel/groep)
  Zo snel mogelijk een baan vinden, passend bij jouw wensen en mogelijkheden. Dat is waar het om draait bij outplacement. Maar misschien kan je wel wat hulp gebruiken bij het solliciteren. Zeker als het al even geleden is dat je dat hebt gedaan. Daarom besteden we in deze module aandacht aan hoe je je netwerk kunt opbouwen en onderhouden. Belangrijk in de arbeidsmarkt van vandaag de dag. En mocht dat nodig zijn dan ondersteunen we je bij zaken als sollicitatiebrieven schrijven en sollicitatie- of netwerkgesprekken voeren.

 • Jobhunting
  In deze module vertalen we het actieplan dat uit de loopbaanoriëntatie is gekomen naar profielen. Op basis daarvan gaan we beiden op zoek naar passende vacatures. Wij spelen hierbij een actieve rol door, in ons eigen netwerk én in dat van jou, potentiële werkgevers op te sporen en die actief te benaderen.

 • Jobcoaching
  Wanneer jij een andere werkplek hebt gevonden, is het ook mogelijk dat de ChangeCreators adviseur optreedt als mediator of dat deze je nog een tijdje coacht in je nieuwe baan.

En maak je geen zorgen, onze coaches zijn allemaal zeer ervaren. Daardoor zijn ze goed in staat het outplacement traject toe te snijden op jouw situatie en mogelijkheden. Niet onbelangrijk. Het draait wat ons betreft immers om jou. Bovendien kennen ze de arbeidsmarkt goed. Dat is prettig omdat ze daardoor een passende vertaling kunnen maken van wat past bij jou. Ook zullen zij niet aarzelen ons netwerk actief in te zetten om jou op weg te krijgen.

Kunnen we je helpen?

Wil je met ons van gedachten wisselen over outplacement? Bel of mail gerust.

035 – 6215932
Stuur ons een e-mail

Waar kunnen we mee helpen?

Wil je meer weten over een outplacementtraject bij ChangeCreators?
Bel gerust tijdens kantooruren naar 035 – 6215932. Of stuur ons een e-mail.