Outplacement: van werk naar ander werk

Soms zit je niet goed meer op je plek of is er een andere reden waarom je het niet (meer) kunt vinden met je werkgever en het beter is afscheid van elkaar te nemen. Ook kan het zijn dat de organisatie waar je werkt, gaat reorganiseren waardoor jouw functie ophoudt te bestaan of je boventallig bent geworden.

Als je in deze situatie terecht komt, gaat er veel door je heen. Je ontslag krijgen, is immers een levensgebeurtenis die er flink inhakt. Alleen die mogelijkheid al kan je uit je balans brengen. Je moet alles wat er gebeurd is een plekje zien te geven. Daarbij moet je ook nog eens zo snel mogelijk ander werk zien te vinden. En dat laatste kan best ingewikkeld zijn. Zeker als je al een tijdje niet meer hebt gesolliciteerd.

Op zoek naar ander werk

Bovenop alle onzekerheid van het (dreigend) ontslag kan het vinden van een nieuwe uitdaging een flinke opgave zijn. Het brengt veel vragen met zich mee. Je wilt weten hoe je zo snel mogelijk aan ander werk komt. En ook wat je (nog) kunt, wat er bij je past. Je wilt niet zomaar weer werk, maar werk waarin je wél goed op je plek zit. Waar je voorlopig weer even verder kunt. Dit alles vraagt om kennis van de arbeidsmarkt. Om weten hoe de match te maken tussen jouw kwaliteiten en het aanbod aan werk. Daarom is het fijn dat je hierin ondersteund kan worden door een van onze ervaren adviseurs. Zij weten immers hoe de arbeidsmarkt in elkaar steekt en kunnen jou prima begeleiden op jouw zoektocht naar ander werk.

Voordelen outplacement

  • Grotere kans op een nieuwe baan door professionele begeleiding
  • Betaalde heroriëntatie op de arbeidsmarkt
  • Groter inzicht in je kwaliteiten en je meerwaarde op de arbeidsmarkt 

Kunnen we je helpen?

Hieronder staan alvast een aantal veelgestelde vragen.

Wil je persoonlijk met ons van gedachten wisselen over je outplacementtraject? Bel of mail gerust.

035 – 6215932
Stuur ons een e-mail

Waarom ChangeCreators?

Wij inspireren je om te ontdekken wie je bent, waar je voor staat en wat je nodig hebt om lekker in je werk te staan. In onze re-integratietrajecten helpen we je de voorwaarden te creëren, die nodig zijn om goed te functioneren en een nieuwe, passende werkplek te vinden.

Bij outplacement ga je van werk naar werk. Dat geeft onzekerheid. Daar kun je niet omheen. Je weet niet waar en wanneer je nieuw werk gaat vinden. Maar je hebt wél de zekerheid dat je niet meteen werkloos wordt. Je krijgt met een outplacementtraject de tijd een passende oplossing te vinden. Maak daar goed gebruik van. Bovendien is het prettig dat je dit kunt doen onder deskundige begeleiding van een outplacement adviseur. Deze kan jou met verschillende outplacementdiensten van werk naar ander werk helpen. Denk aan begeleiding bij je sollicitatie-activiteiten, training hoe je je netwerk opbouwt en onderhoudt of ondersteuning bij het in kaart brengen van je persoonlijke profiel op basis waarvan je gericht kunt gaan zoeken.
Niemand kan jou een nieuwe baan garanderen. Wel is het zo dat een outplacementbureau haar expertise en uitgebreide netwerk zal inzetten om jou aan ander werk te helpen. Bovendien krijg jij in een outplacementtraject meer inzicht in jouw kwaliteiten en wensen. Dat persoonlijke profiel helpt jou om gerichter naar een andere baan te zoeken. Daarnaast worden jouw sollicitatietalenten aangescherpt door deskundige training. Tel daar nog eens de intensieve begeleiding bij op die je krijgt van een outplacement adviseur. Dat alles is toch wel een gebleken succesformule die jouw kansen op het vinden van passend werk aanzienlijk vergroot.
Als je (een deel van) het geld dat je bij ontslag hebt gekregen in de vorm van een transitievergoeding gebruikt om de kans op een nieuwe baan te vergroten door een outplacementtraject te doen of een opleiding te gaan volgen, dan betaal je (over dat deel) geen loonbelasting. Besteed je het geld aan iets anders dan ziet de Belastingdienst de transitievergoeding als inkomen en ben je wel loonbelasting verschuldigd.

Als je werkgever niet betaalt voor je outplacement, al dan niet in de vorm van een transitievergoeding, dan kun je ervoor kiezen zelf de kosten van dit traject te dragen. In dat geval geldt in het algemeen dat je (om)scholingskosten onder bepaalde voorwaarden en na aftrek van een drempelwaarde als aftrekpost kunt opnemen in je belastingaangifte. Wil je precies weten hoe dit zit? Check dan de Belastingdienst website of vraag het na bij een belastingconsulent.

Waar kunnen we mee helpen?

Wil je meer weten over een outplacementtraject bij ChangeCreators?
Bel gerust tijdens kantooruren naar 035 – 6215932. Of stuur ons een e-mail.