Waarom ChangeCreators? Ervaren re-integratieadviseurs • Ambitieus • Landelijk • Diverse specialiteiten Meer info »

Outplacement Dordrecht

Wanneer zowel de medewerker als de werkgever meent dat het beter is om uit elkaar te gaan, is het mogelijk om voor een outplacement-traject te kiezen. De werkgever kan daar verschillende redenen voor hebben.

ChangeCreators is een dynamisch en betrokken bedrijf met een gesprekslocatie voor outplacement in Dordrecht. We hebben ruime ervaring in het uitvoeren van outplacementtrajecten en stellen mensen in staat capaciteiten te herkennen, te ontwikkelen en in te zetten op plaatsen waar deze optimaal tot hun recht komen.

Redenen voor outplacement

De medewerker past niet meer bij het bedrijf

Soms komt een medewerker tot de ontdekking dat hij of zij niet meer goed past bij het bedrijf waar hij werkt. Hij wil bijvoorbeeld verder groeien, maar ziet daar binnen de organisatie geen mogelijkheden voor. De werkgever en medewerker kunnen dan samen op zoek naar een nieuwe werkkring die dit wél kan bieden. Natuurlijk zijn er talloze andere redenen te bedenken waarom het voor beide partijen beter is om uit elkaar te gaan.

Imagebuilding en tevreden personeel

Het kiezen voor outplacement (boven ontslag) kan op een positieve manier bijdragen aan de reputatie van de onderneming. Door medewerkers via een outplacement-traject uitzicht te bieden op een nieuwe baan, manifesteert de werkgever zich als een sociale en betrokken ondernemer.

Kiest een onderneming voor een hardere lijn, dan kan dat negatieve gevolgen hebben voor het imago. Dat kan zijn weerslag hebben op de omzet, maar ook op de aantrekkingskracht voor nieuw personeel. Door te kiezen voor outplacement houdt een onderneming haar goede naam, met alle voordelen van dien.

Als de werkgever en medewerker in goede harmonie uit elkaar gaan, zal dat ook positieve gevolgen hebben voor de rest van het personeel. Medewerkers zullen tevreden zijn over de handelwijze van hun werkgever, waarmee onrust op de werkvloer wordt voorkomen.  

Kostenbesparing

Ook kostenbesparing kan een rol spelen in de overwegingen. Door te kiezen voor outplacement kies je niet alleen voor een menselijk afscheid, maar kan ook op financieel gebied winst geboekt worden. De medewerker zal eerder geneigd zijn de laatste werkzaamheden netjes af te handelen en te zorgen voor een keurige overdracht als de relatie met de werkgever goed (gebleven) is.

Juridisch voordeel

Het kiezen voor outplacement zal de werkgever ook op juridisch vlak geen windeieren leggen. De kans is namelijk groot dat de medewerker in deze situatie de gestelde voorwaarden zal accepteren. Bij een conflict zal hij of zij sneller geneigd zijn de situatie juridisch aan te vechten. In Nederland kunnen werknemers rekenen op een goede juridische bescherming;  werkgevers dienen hier rekening mee te houden.

Meer informatie over outplacement

Op onze website kunt u meer informatie vinden over outplacement. Als u vragen heeft, kunt u ook tijdens kantooruren bellen naar 035 – 621 59 32 of ons contactformulier invullen. We helpen u graag verder!
Kunnen we u helpen met outplacement?

Wilt u met ons van gedachten wisselen? Heeft u een offerte nodig? Bel of mail ons!
 
035 – 6215932
Stuur ons een e-mail