Odin Kos

Bevlogen

Odin heeft na zijn opleiding aan de Hogere Zeevaartschool gevaren als stuurman en was daarna jarenlang werkzaam in het bedrijfsleven, onder andere als operationeel manager. Op enig moment heeft hij besloten het roer om te gooien en een totaal andere richting te kiezen. Meer vrijheid en doen wat hij echt wilde. Dat is het begeleiden van mensen om te werken naar vermogen: “Als je dit werk goed wilt doen, moet je passie hebben. Het beste in mensen omhooghalen. Ik help je bij het ontwikkelen van je talent en inzicht in wie je bent en wat je kunt.”

Arbeidsdeskundig

De kandidaten die hij graag begeleidt, hebben vaak een WAO/WIA-, ZW, Arbo- of Wajong-status. Daarnaast heeft Odin ruime ervaring in het uitvoeren van opdrachten voor werkgevers (outplacement en spoor 2) en in het begeleiden van kandidaten op de werkvloer (jobcoaching). Als mensen te maken krijgen met ziekte, ongeval of arbeidshandicap is vaak extra aandacht nodig om de balans tussen belastbaarheid en arbeidsbelasting te hervinden: “Ik doe mijn werk vanuit de achtergrond als arbeidsdeskundige. Hierdoor ben ik uitstekend op de hoogte van de wet- en regelgeving en breed georiënteerd op het gebied van mens, werk en inkomen. Ik heb kennis van het functioneren van individuele mensen in een beroep en zicht op beperkingen en stagnatiefenomenen. Tegelijkertijd weet ik welke eisen taken en functies aan mensen stellen. Wat de gevolgen zijn voor salaris of uitkering als iemands verdiencapaciteit (tijdelijk) minder is. Bovendien heb ik levenservaring, veel gezien en meegemaakt, zowel in werk als privé. Daardoor weet ik als geen ander hoe het werkt en kan ik mij heel goed in je verplaatsen.”

Praktisch en open

Geen mens is gelijk, er is geen standaardoplossing en ieder traject is maatwerk. Zijn instelling is pragmatisch, oprecht, eerlijk en afspraken nakomen, is vanzelfsprekend. Door zijn rustige houding en uitstraling weet Odin bovendien snel het vertrouwen te winnen: “Een vertrouwensband is de basis van samenwerking. Ik luister heel goed naar je en stem samen met jou het traject af. Daarna gaan we aan de slag. Of beter gezegd, ga jij zelf aan de slag. Voor mij is zelfredzaamheid immers het allerbelangrijkst. Ik ben van het spiegelen en reflecteren, zodat jij kunt ontdekken dat je meer kunt dan dat je in eerste instantie dacht en dat zelf de regie nemen je gezonder maakt en je gevoel van eigenwaarde versterkt.”

Kunnen we je helpen?

Odin Kos

Kunnen we je helpen?

Maak kennis met onze andere ChangeCreators

Kunnen we je helpen?