Waarom ChangeCreators? Ervaren re-integratieadviseurs • Ambitieus • Landelijk • Diverse specialiteiten Meer info »

Motivatietraining

De kandidaat die deze training volgt, heeft moeite om zichzelf te motiveren voor werk. De lichamelijke, psychische of persoonlijke belemmeringen, negatieve werkervaringen, vaste uitkering, onwennigheid van het arbeidsritme en invulling van het dagelijks leven, werkt vaak remmend op re-integratie.

Om genoemde psychologische mechanismen te “‘ontzenuwen” kan een motivatietraining worden ingezet.

Inhoud

Het is onmogelijk om iemand anders te motiveren, de motivatie zal uit de kandidaat zelf moeten komen. Dit is alleen mogelijk door samen een nieuw doel te stellen en de belemmerende overtuigingen om dat doel te bereiken, op te sporen en aan te pakken.

Vanuit dit nieuwe doel ontstaat een houding van: “Ik ga ervoor” en op deze manier raakt de kandidaat weer gemotiveerd en komt in actie. Dit gebeurt in de vorm van training en coaching.

Om tot een nieuw doel te komen, zal er ergens een aanknopingspunt moeten zijn om mee aan het werk te gaan. De eerste stap is dat de huidige situatie in kaart gebracht wordt via een uitgebreide vragenlijst. Vervolgens wordt gekeken welke hindernissen er zijn, die het gemotiveerd raken in de weg staan.

 

Hoe kunnen we u verder helpen?

Wilt u met ons van gedachten wisselen? Heeft u een offerte nodig? Bel of mail ons!
 
035 – 6215932
Stuur ons een e-mail