Martial Ipema

Martial Ipema

Focus op succes

Zijn achtergrond is toegepaste psychologie. Martial Ipema koos daarvoor, omdat het contact met mensen voor hem voorop staat. Hij wil mensen weer op de rit helpen. Op het moment dat ze ergens tegenaan lopen, in knel zitten, in de knoop. Dat is dan ook wat hij als adviseur doet. Mensen ondersteunen bij het omgaan van belemmeringen, als het gaat om werk, bij het klaarmaken voor werk en het zoeken van werk.

Dat helpen van mensen heeft er altijd ingezeten bij hem. Van jongs af heeft hij (opr)echte gesprekken met mensen en helpt hij ze daadwerkelijk verder. Dat geeft hem voldoening: “Ik weet gewoon dat alles wat je nodig hebt om stappen te maken in jouzelf zit. Het is mooi dat ik een steentje kan bijdragen aan het activeren van iemand, zodat diegene zelf succeservaringen gaat opbouwen. Daar geloof ik enorm in. Voor mij is succes dan ook het belangrijkste, hoe klein ook. Daar werk ik naar toe. Dat je denkt van ‘oh ik kan het, zie je nou wel dat ik het kan’. Of van ‘hee, er zijn best veel dingen die niet meer lukken, maar dit lukt wel’. Als je succes behaalt, geeft dat een boost en kan je daarmee verder.”

Toekomstgericht

Martial is duidelijk, eerlijk en resultaatgericht. In zijn werk gebruikt hij vaak humor. Voor hem is het essentieel dat jij op de juiste plek terecht komt. Daar krijg je energie van, word je blij van. Daarom let hij scherp op wat er past bij jou: “Ik kijk graag vooruit, naar de toekomst. Alleen als het echt nodig is, gaan we wat meer terug in het verleden. Ik geloof er niet zo in dat je alles over het probleem moet weten om het op te lossen. Daarom sta ik samen met jou stil bij vragen als ‘hoe zit je erbij?’, ‘waar heb je nu last van?’, ‘wat wil je zelf?’ en ‘wat is nodig om te groeien?’. Dat pluizen we samen uit. Zodat jij weer in beweging komt en plezier krijgt in wat je doet, de regie krijgt.”

Arbeidsbeperking

Tijdens zijn studie toegepaste psychologie heeft hij onderzoek gedaan naar wat werkgevers motiveert om mensen met een structurele arbeidsbeperking aan te nemen. Een interessant en groot maatschappelijk thema. Er zijn momenteel 1,2 miljoen mensen die geen werk kunnen vinden vanwege een arbeidsbeperking, terwijl zij wel graag zouden willen werken. Dat is zonde van hun kwaliteiten.

Kunnen we je helpen?

Martial Ipema

Kunnen we je helpen?

Maak kennis met onze andere ChangeCreators

Kunnen we je helpen?