Loopbaanbegeleiding bij ChangeCreators

In een loopbaantraject gaat het om jouw wensen en mogelijkheden op het gebied van werk. Om richting te kunnen geven aan jouw verdere loopbaan, gaan we in 6-8 gesprekken aan de slag met een aantal essentiële vragen zoals: Wie ben ik? Wat kan ik? Wat wil ik? Welke mogelijkheden heb ik? Dit alles geeft inzicht in jouw persoonlijkheid, je competenties (kennis, vaardigheden, persoonlijke kwaliteiten), je drijfveren, motivatie en interesses en je kansen (carrière switch, beroepskeuze, studiekeuze). Op basis daarvan kunnen we bepalen welke richting je op kunt gaan, of dat nou is in een volgende baan of bij je huidige werkgever.

In het algemeen bestaat een loopbaanbegeleidingstraject uit:

 • Kennismakingsgesprek
  Je maakt kennis met de ChangeCreators loopbaanadviseur en stelt samen het doel van het loopbaanonderzoek vast.

 • Loopbaangesprek 1 en 2
  Hierin bespreken jullie een werkgerelateerde persoonlijkheidsvragenlijst en staan jullie stil bij je huidige werksituatie en de rode draad in je (arbeids)verleden. Wat ging er goed en welke keuzes heb je gemaakt? Daarnaast maakt de adviseur een analyse van je huidige functie en is er aandacht voor jouw carrière ankers (motivaties).

 • Loopbaangesprek 3
  In deze bijeenkomst maak je een test over loopbaanwaarden, persoonlijke stijl en vaardigheden en bespreek je de uitkomsten direct met de loopbaanadviseur. Verder kijken jullie naar jouw kernkwaliteiten en naar de voorkeursrollen die jij in een team hebt.

 • Loopbaangesprek 4 en 5
  Deze staan in het teken van een beroeps- en interessevragenlijst, waarmee je kijkt naar mogelijke beroepen.

 • Loopbaangesprek 6
  Vanuit de levensloop, de wensberoepen en de zelfanalyse stel je samen met de adviseur beroepsprofielen op. Bij welke branche horen deze profielen en welke functies passen daarbij? Wat/welke voorwaarden heb jij nodig in je werk? Daarnaast bepalen we welke welkcultuur het best bij jou past.

 • Loopbaangesprek 7
  Hierin praat je verder over de gekozen beroepen en bekijk je samen met de loopbaanadviseur hoe het doel te bereiken is. Welke stappen moet je zetten om bij de gewenste baan te komen? Welke opleiding is eventueel nodig? Verder leggen jullie een link naar de huidige arbeidsmarkt, staan jullie eventueel stil bij je cv en is er aandacht voor onderwerpen als solliciteren en presenteren.

 • Afrondingsgesprek
  Je doet al het werk in de voorgaande stappen uiteraard niet voor niets. We vatten alle bevindingen uit het loopbaantraject voor je samen in een stappenplan/opleidingsplan. Je ontvangt bovendien een loopbaanadvies in de vorm van een rapportage. Verder evalueren we het traject uitgebreid met je en kijkt je loopbaanadviseur mee naar je mogelijkheden voor de toekomst.

Kunnen we je helpen?

Wil je met ons van gedachten wisselen over je loopbaantraject? Bel of mail gerust.

035 – 6215932
Stuur ons een e-mail

Waar kunnen we mee helpen?

Wil je meer weten over een loopbaanbegeleidingstraject bij ChangeCreators?
Bel gerust tijdens kantooruren naar 035 – 6215932. Of stuur ons een e-mail.