Janneke van Tilborg

Ondersteuning bij start op de arbeidsmarkt

Janneke van Tilborg is een adviseur met ruime ervaring in het begeleiden van jongeren en volwassenen. Ze heeft zich met name gespecialiseerd in de begeleiding van hoogopgeleide (mbo+, hbo en wo) Young Professionals (18 – 40 jaar) met een fysieke of een psychische arbeidsbeperking, bijvoorbeeld een Autisme Spectrum Stoornis, bipolaire stoornis, angststoornis en persoonlijkheidsstoornis: “Vaak sta je als Young Professional aan het begin van je loopbaan. Ben je nog een beetje zoekend zijn van ‘wat wil ik nou?’, ‘wat vind ik leuk?’, “wat past er bij mij?’. Ik vind het een uitdaging je daarin te begeleiden. Bij die eerste stap op de arbeidsmarkt, de eerste keer de werkvloer op. Hoe zorg jij ervoor dat je lekker in je werk komt te staan?”

Oog voor medewerker én werkgever

Iets met mensen doen, dat zat er altijd al wel in. Janneke deed een opleiding Personeel & Arbeid en heeft ruime werkervaring in arbeidsbemiddeling en HR (personeelszaken). Vanuit deze expertise is ze zeer bekend met wat er komt kijken bij het vinden van de juiste match tussen een werkzoekende en een organisatie. Ze zag in eerdere banen hoe belangrijk het is voor iedereen om een passende baan te hebben en ‘mee te doen’, juist voor mensen met wat meer afstand tot de arbeidsmarkt. Ook weet ze hoe een werkgever gebaat is bij goede informatie en begeleiding bij het ‘op maat maken van een werkplek’: “Het is mijn kracht dat ik zowel de taal van de medewerker als die van de werkgever spreek. Je hebt uiteindelijk beiden nodig om het tot een succes te maken. Dat betekent zowel naar de medewerker als naar de werkgever eerlijk zijn over wat er wel en niet werkt en wat er wel en niet goed gaat. Vooral ook benadrukken dat er een gezamenlijk doel is en dat is die baan tot een succes maken. En dat daarbij van allebei de kanten inzet en een beetje flexibiliteit wordt verwacht.”

Als coach is Janneke goed in staat samen met jou in kaart te brengen wat je sterke punten zijn, wat je zoekt in een baan en wat jouw faciliteringsbehoefte is. Op deze manier weet zij je naar een passende baan te begeleiden: “Ik vind het ondersteunen van mensen naar werk en op de werkplek heel leuk. Het verandert namelijk echt iemands leven. Als je een baan hebt die goed past en waar je gezond en gelukkig in kunt leven. Dat heeft invloed op zoveel dingen in je leven. Heel mooi om te zien. Bovendien kan ik vanuit mijn eigen ervaring tevens de werkgever adviseren over wat nodig is of handig is om iemand goed te kunnen laten werken. Bezig zijn met die twee kanten, dat past heel goed bij mij en dat zet ik graag voor jou in.”

Praktische en praktijkgerichte jobcoach

Ook heeft Janneke veel ervaring in het bieden van jobcoaching om de duurzaamheid van het werkverband te realiseren. Ze is een sterke sparringpartner die de cliënt een spiegel weet voor te houden en die trainingen kan bieden op het gebied van onder andere assertiviteit, het verhogen van zelfvertrouwen, stressreductie, reflectie en (verbale en non-verbale) communicatie. Ze staat bekend als een praktische en zeer gedreven coach die zich goed in anderen kan verplaatsen en hen van goede adviezen kan voorzien: “Ik zoek altijd naar de meest logische oplossing. En soms ook maar gewoon proberen. Zo ontdek jij wat wel en niet werkt en waar je het zou kunnen aanpassen. Als het nodig is, sta ik zeker naast je, maar ben van mening dat het voor iedereen fijn is dat je op gegeven moment dingen zo veel mogelijk zelfstandig kunt. Hoe ik dat opbouw, is per persoon verschillend. Het is wel nodig dat jij zelf goed nadenkt over wat voor jou werkt. Ik denk daarin met je mee. Soms door je een spiegel voor te houden en door met je op zoek te gaan naar wanneer jij vrolijk naar huis gaat en hoe we dat wat meer kunnen inbrengen in je werk. Iedereen heeft wel iets, waarbij hij zich wel op zijn gemak bij voelt, blij van wordt of dat energie geeft. Natuurlijk moeten problemen opgelost worden, maar ik denk als je meer van dat wat positiviteit geeft in je werk kunt brengen dat dat al veel scheelt. Het hoeft dus niet altijd alleen maar gericht te zijn op het oplossen van problemen. Soms kun je er ook wat tegenover stellen, zodat moeilijke dingen wat makkelijker worden.”

Kunnen we je helpen?

Janneke van Tilborg

Kunnen we je helpen?

Maak kennis met onze andere ChangeCreators

Kunnen we je helpen?