Irene Stortenbeek

Zelfontwikkeling

“Werk is een essentieel onderdeel van je leven. Jongeren staan daarbij nog aan het begin. Zij moeten nog stappen zetten en ik vind het geweldig om ze daarbij te ondersteunen. Voor mij is werk namelijk veel meer dan alleen maar zo snel mogelijk naar je pensioen toe werken. Werken is een leerschool. Door vallen en opstaan, kun je daar jezelf ontwikkelen en zo de volgende stap zetten.”

Zelf maakte Irene Stortenbeek ook een switch. Na haar studie toerisme kwam ze er al snel achter dat ze toch meer hands-on bezig wil zijn met het helpen van mensen. Haar eerste werkervaring als coach deed ze op in de commerciële arbeidsbemiddeling. Daar begeleidde zij starters (20-28 jaar oud) bij hun eerste stappen in hun carrière. Hierbij kwamen verschillende aspecten aan bod, zoals werk/privébalans, planning, assertiviteit en het bewaken van grenzen. Daarnaast gaf ze sollicitatietrainingen over gespreksvaardigheden en was verantwoordelijk voor het interne werving- en selectieproces. Dat omvatte onder meer het wekelijks voeren van sollicitatiegesprekken.

Praktisch en concreet

Dat was heel leuk om te doen, maar nog niet helemaal ‘dat’ wat ze graag wilde: haar eigen bijdrage leveren aan de maatschappij. Daarom werkt ze inmiddels als coach waarbij ze jongeren met een arbeidsbeperking begeleidt naar duurzaam werk. Daarbij gaat ze al dan niet op basis van een assessment heel praktisch te werk: “Als coach vind ik het belangrijk om initiatief en zelfbeschikking te stimuleren en samen te kijken waar iemand blij van wordt. Waar haal je je energie uit? Wat zijn je doelen en aandachtspunten en hoe kan je hier het beste aan werken? Hoe kan je dit concreet maken om het zo ook echt aan te kunnen pakken?”

Een vertrouwensband is hierbij van groot belang: “Ik vind het belangrijk om een sfeer van vertrouwen te creëren, zodat mensen zich goed op hun gemak voelen. Duidelijkheid bieden, is daarbij significant, zowel in de richting van de Young Professional als richting de werkgever. Hoe eerlijker je bent tegen elkaar, hoe verder je komt.”

Kunnen we je helpen?

Irene Stortenbeek

Kunnen we je helpen?

Maak kennis met onze andere ChangeCreators

Kunnen we je helpen?