Waarom ChangeCreators? Ervaren re-integratieadviseurs • Ambitieus • Landelijk • Diverse specialiteiten Meer info »

Trajecten naar zelfstandig ondernemerschap

Wie ondernemer wil worden, is in eerste instantie goed in z’n vak, zoals bijvoorbeeld een monteur, een kapper, een schilder, een kok, een tekstschrijver of een advocaat. Maar ondernemer of zelfstandige zijn, vereist meer dan alleen vakkennis.

Een eigen zaak beginnen, betekent ook netwerken, klanten werven, promotie maken, factureren en het bijhouden van een administratie. En dat is nog maar een greep uit de activiteiten die bij zelfstandig ondernemerschap horen.

Eerst moet dus duidelijk zijn wat een kandidaat wil en kan. Vaak is dit moeilijker dan het lijkt. ChangeCreators kan helpen deze eerste stappen te zetten.

Stappenplan

  • Hierin bespreken we de plannen en onderzoeken we in hoeverre die al concreet zijn en hoe ver een kandidaat in het hele proces is.
  • Slagingskans bepalen. Iedereen gaat ervan uit dat zijn plannen succesvol zullen zijn, anders zou je er niet aan beginnen. Maar is dit wel zo? Met behulp van marktonderzoek en een financiële quickscan kunnen we al snel een goed beeld van de haalbaarheid krijgen. Als de uitkomst positief is, kan een kandidaat de volgende stappen zetten.
  • Ondernemingsplan schrijven. Een ondernemingsplan schrijft een kandidaat vooral voor zichzelf. Hij/zij wordt gedwongen over alles goed na te denken en om ideeën zo veel mogelijk te onderbouwen. Ook wordt zijn/haar hoofd ‘vrij’ gemaakt voor nieuwe impulsen en vaardigheden die ontwikkeld moeten worden. Verder zal een kandidaat, wanneer hij/zij ook nog behoefte heeft aan financiële middelen, het ondernemingsplan tevens moeten gebruiken om financiers ervan te overtuigen om een krediet te geven.
  • Starten en klanten binnenhalen. Uiteindelijk zal een kandidaat, na een gedegen voorbereiding, de sprong in het diepe moeten wagen. Belangrijkste taak: betalende klanten binnenhalen!

ChangeCreators zal een kandidaat begeleiden tijdens het bovenstaande proces, coachen waar nodig en handvatten en tips geven op het gebied van netwerken, PR en administratie. Ook zal ChangeCreators ondersteuning bieden bij het behalen van doelen en het stellen van prioriteiten.

Hoe kunnen we u verder helpen?

Wilt u met ons van gedachten wisselen? Heeft u een offerte nodig? Bel of mail ons!
 
035 – 6215932
Stuur ons een e-mail