Franklin Leers

Eigen ervaringen en doorleefde processen

Van origine komt Franklin uit de marketing en communicatie. Zijn eigen ervaring en interesses brachten hem er toe verschillende boeken te schrijven over ziekte en genezing: “Ik heb een holistische visie op lichaam en geest. Deze zijn sterk met elkaar verbonden. De manier waarop iemand zich voelt, heeft heel veel invloed op het lichaam.”

Eigen ervaringen, maar ook je opvoeding, de cultuur waarin je opgroeit, een eventuele religie, partner, vrienden en collega’s, beïnvloeden de manier waarop jij naar je leven kijkt. Jouw perceptie bepaalt letterlijk alles. Wat zie je wel? Wat zie je niet? En hoe voel jij je daarbij? De overtuigingen en conditioneringen die je hebt bepalen je mindset en de manier waarop jij naar het leven kijkt en de emoties die je daarbij ervaart, kunnen zich vastzetten als blokkades in je fysieke lichaam.

“Ik geloof dat iedere ziekte bepaalde thema’s behandelt, bijvoorbeeld eigenwaarde, eigenliefde of het stellen van grenzen. Iets waar een ziekte je op wil wijzen. Dat noem ik de essentie van de ziekte. Op het moment dat je puur objectief en als waarnemer (dus zonder de schuldvraag, want je hebt niets ‘fout’ gedaan!) kijkt naar wat de thema’s je willen vertellen, dan kom je dichter bij jezelf. Dat is wat ik het genezen van de essentie van ziekte noem. Daarmee verander je de kwaliteit van je leven en leer je weer wat voor jou belangrijk is. De keuze te maken voor jezelf!”

Franklin deelt geen boekjeswijsheden. Het zijn doorleefde processen. Eigen ervaringen. Dat is zijn grote toegevoegde waarde in zijn rol als adviseur “Het viel mij op dat als ik bepaalde dingen veranderende in mijn leven, bepaalde inzichten had, mijn fysieke lichaam daarop reageerde. Door met mijzelf aan de slag te gaan, mijn thema’s onder ogen te zien, kon ik andere keuzes maken. Andere beslissingen nemen. Letterlijk omdat ik anders naar gebeurtenissen en ervaringen ging kijken. Dat gaf nieuwe mogelijkheden en dat opende nieuwe deuren. En dat is wat ik graag met mensen, met jou, wil delen.”

De mens zelf zien

Door zijn boeken en oprechte interesse in mensen werd Franklin ook steeds meer gevraagd voor het trainen, coachen en begeleiden van mensen naar werk. “Mensen die worstelden met bepaalde levensvragen, met persoonlijke ontwikkeling en met ziekte en genezing. Mensen die zoekende zijn: ‘Wie ben ik?’, ‘Waar sta ik?’, ‘Waar wil ik heen?’. Deze elementen, deze driehoek, komt eigenlijk overal in terug. Het geven van de antwoorden op deze vragen is waar ik mij de laatste 15 jaar mee bezig heb gehouden en wat ik nog steeds met veel passie en compassie doe.”

Wat Franklin uniek maakt, is dat hij naast zijn ‘zachte kant’ ook grote projecten in het bedrijfsleven heeft geleid. Daardoor kan hij goed omgaan met werkgevers, opdrachtgevers en het UWV. Verder is Franklin een praktisch en realistisch adviseur. Hij gaat ervan uit dat niemand hetzelfde is en is creatief in de samenwerking die hij met jou aangaat: “Jij bent uniek en het vertrekpunt voor de samenwerking die we aangaan. Samen kijken we naar wat er mogelijk is. Maar… uiteindelijk moet jij het wel zelf doen. De aangereikte handvatten toepassen en je eigen maken, zodat je deze daadwerkelijk kunt gebruiken in je eigen leven.”

“Vaak houden we vast aan het verleden terwijl het heden anders is. We leven nog in het verleden. We kijken steeds terug. Maar we zijn niet meer de persoon die we toen waren. Om je dat in te laten zien, werk ik altijd met voorbeelden die herkenbaar en praktisch zijn. Voorbeelden waar jij je eigen leven naast kunt leggen, zodat je er wat mee kunt. Daardoor kun je letterlijk anders naar gebeurtenissen en omstandigheden gaan kijken. Een mindset die je bekrachtigt en stimuleert in plaats van gedachten die je naar beneden halen. Dat is de essentie van wat ik wil bereiken. Daar ga ik voor. Samen met jou!”

Kunnen we je helpen?

Franklin Leers

Kunnen we je helpen?

Maak kennis met onze andere ChangeCreators

Kunnen we je helpen?