Anke Gravenberch

Toegevoegde waarde

“Communiceren doen we allemaal. Regelmatig krijg ik dan ook te horen van ‘Iedereen heeft daar toch verstand van? Wat voeg jij nu precies toe?’ Dan is het best lastig uitleggen wat nou de toevoegde waarde is van een communicatieadviseur. Wat mij betreft, gaat het er in de essentie om dat ik – zowel binnen als namens de organisatie – heel bewust bezig ben met beeldvorming en betekenisgeving. Je wilt immers dat de verschillende doelgroepen, zowel intern als extern, de gewenste associaties krijgen bij het doel van de organisatie en dat ze zo getriggered worden om de gewenste acties te nemen. Of dat dat nu gaat om het in de markt zetten van een ‘soft’ product zoals de diensten van ChangeCreators of om het creëren van het ChangeCreators gevoel, dus binding van de medewerkers bij de organisatie.”

Van vele markten thuis

Anke is een oude rot in het communicatievak, zoals ze dat zo mooi zeggen. Door de jaren heen was ze in dienst bij verschillende werkgevers en organisaties: “Zo ben ik erachter gekomen dat ik het liefst werk bij een maatschappelijk georiënteerde organisatie, die er toe doet en die mensen verder helpt. Juist daarom voel ik mij zo prettig bij ChangeCreators. Hier gaat het er immers om iets te kunnen betekenen voor kwetsbare mensen. Een doel waarvoor ik mijn kwaliteiten heel graag inzet.”

Omdat ze voor het merendeel bij kleinere organisaties heeft gewerkt, is Anke breed inzetbaar: “Niet alleen deed ik overal een beetje van alles op communicatiegebied. Van het bestellen van briefpapier, tot het onderhouden van de website (online marketing) en ook het houden van interviews voor nieuwsbrieven (bedrijfsjournalist), et cetera. Maar ook beweeg je je als communicatiemedewerker door de hele organisatie en daarbuiten. Je spreekt allerlei mensen op allerlei niveaus over heel verschillende onderwerpen. Dat maakt dat je goed dwarsverbanden kunt leggen en snel kan schakelen en zo een essentiële bijdrage kunt leveren aan het behalen van de organisatiedoelstellingen. Daarnaast was ik bij sommige werkgevers als superuser van de diverse systemen een soort van interne ‘helpdesk/opleider’ en heb ik als producttrainer bij een softwarebedrijf softwaretrainingen gegeven. Ik vind het echt super om mensen wijs te maken en ze zo te emanciperen. Ook dat sluit heel goed aan bij de doelstellingen van ChangeCreators.”

Kunnen we je helpen?

Medewerkersformulieren

Anke Gravenberch

Kunnen we je helpen?

Maak kennis met onze andere ChangeCreators

Kunnen we je helpen?